YILLAR ÖNCESİNDE KALAN BİR PROJE OLMASINA RAĞMEN KAYBETTİĞİMİZ USTALARA SAYGI

DİYABETİ YAŞIYORUZ projesi 2007-2009 yıllarında Türkiye Diyabet Vakfı, Çocuk ve Adolesan Diyabetikler Derneği ve Diyabetle Yaşam Derneği tarafından Lilly sponsorluğunda yapılan diyabet farkındalığı yaratmak, diyabetli kişilere dikkat çekmek amacıyla yapılan bir proje.

Diyabetli çocuklar, yetişkinler aile fertleri, arkadaşları, sağlık çalışanları çizdikleri resimler, çektikleri fotoğraflar, yazdıkları kompozisyonlar, müzikle diyabeti kendi bakışları ile ifade ettiler.

Fotoğraflar değerlendiren jüri başkanı bu yıl kaybettiğimiz büyük usta Ara Güler, kompozisyonları değerlendiren jüri başkanı kaybettiğimiz büyük usta Yaşar Kemal, resimleri değerlendiren jüri başkanı uluslararası tanınmış ressam Mehmet Güleryüz, ve müzik jürisi başkanı duayen caz sanatçısı Can Kozlu idi.

Bu projenin en büyük kazanımı projeye başvuran eserleri büyük ustaların değerlendirmesi ve bizlerle birlikte olmasıydı.