Sevgili Arkadaşlar, Diyabet Dostlarımız,

Tüzüğümüze göre önce Şubelerimizin, daha sonra Merkez’imizin yapması gereken Genel Kurulu’muzu COVİD-19 Pandemisi nedeniyle gecikmeli olarak, en nihayet 6 Kasım 2021 tarihinde gerçekleştirdik.

Gerek Şubelerimizde gerekse Merkez Yönetim Kurulu’muzda bazı bayrak değişimleri oldu. Merkez Şube’mizde Fatma Güldem Çimen, Nazlı Çetin ve Çağrı Çakıcı arkadaşlarımız iş ve/veya aile hayatlarındaki yoğunluk nedeniyle bu dönem Yönetim Kurulu üyeliği için aday olmak istemediler. Fatma Gülden Çimen arkadaşımız Derneğimizin ilk gününden beri Saymanlık görevini sürdürüyordu, Nazlı Çetin ve Çağrı Çakıcı arkadaşlarımız da Dernek üyesi olarak yıllardır çaba gösteriyorlar. Gerek bu arkadaşlarımızın gerekse diğer emek veren üyelerimizin her zaman burada olduklarını bilmek, desteklerini hissetmek o kadar güzel bir duygu ki…

Bu vesile ile hiç beklenmedik COVİD-19 Pandemisi gibi zor bir dönem boyunca motivasyonlarını kaybetmeden çalışmalarına devam eden Yönetim Kurulundaki ve tüm Şubelerdeki her arkadaşımıza sonsuz teşekkürler ediyorum.

Bu dönem Merkez ve her bir Şubemiz’de hizmet edecek Yönetim Kurulu Üyelerimize çalışmalarında başarılar diliyorum.

Merkez Yönetim Kurulumuzda bu dönem ağırlıklı olarak İstanbul dışındaki Şubelerimizden arkadaşlarımız yer alıyor. Aslında her birinin hepinizin yakından tanıdıkları arkadaşlarımız olduğuna inanıyorum. Rize Şubemiz Başkanı Kemal Vanlı, Kahramanmaraş Şubemiz Başkanı Aydan Emirmahmutoğlu, ve Bodrum Şubemizin Geçmiş Dönem Başkanı Dr. Özden Bahadır Arseven geçtiğimiz dönemde Yönetim Kurulu’nda yer almaktaydılar. Kamil Atkın İstanbul’dan, uzun yıllardır Tip 1 diyabeti olan bir arkadaşımız ve çok uzun yıllardır annesi Leman Atkın, gerekse kendisi Derneğimize emek veren bir kişi. Hatay Şube Başkanımız Süleyman Nayman ve Adıyaman Şubesi Geçen Dönem Başkanı Nevres Ketenci ise Merkez Yönetim Kurulu’na bu dönem ilk kez katılan üyelerimiz.

İster bu dönem Yönetim Kurulunda olsun, ister olmasın tüm üyelerimizi ve bize destek veren diyabet ailemizi yine zorlu bir yıl bekliyor. Çünkü COVID-19 her alanda sağlıkla ilişkili öncelikleri değiştirdi, ancak gerek artan diyabet sayıları, gerekse iyi kontrol edilmediği zaman yol açtığı hastalık yükünü göz önüne alındığında diyabet hiç bir zaman önceliğini kaybetmemesi gereken bir halk sağlığı sorunu. Bu konuda farkındalığı her zaman en üst seviyede tutmaya çalışmalıyız.

Türkiye Diyabet Vakfı koordinatörlüğünde sürdürülen ve Diyabetle Yaşam Derneği olarak aktif olarak içinde yer aldığımız Diyabet 2020 projesinin 10.yıl değerlendirme raporu yakın bir tarihte yayınlanacak. Bu raporun diyabetle ilişkili her alanda nerede olduğumuzu, son 10 yıldaki gelişmeleri, iyileştirme yapılması alanları, bu süreçte ortaya çıkan yeni ihtiyaçları gündemleştireceğini umuyoruz.

14 Kasım Dünya Diyabet Günü yaklaşıyor.

Bu yılı COVİD-19 Pandemisi nedeniyle biraz daha sakin geçirecek olsak da, İstanbul’daki ve yakın çevresindeki arkadaşlarımızla Şile Mavi Köy’de açık alanda bir araya gelmeyi özlem gidermeyi umuyoruz. Diğer Şubelerimizde gerçekleştirilecek aktiviteleri de fotoğraflarla sizlerle bu sayfamızda sizlerle paylaşacağız.

Hepimizin Dünya Diyabet Günü kutlu olsun.
Sevgi ve saygılarımızla

Prof. Dr. Şehnaz Karadeniz